maanantai 5. marraskuuta 2012

the Avengers ****½ (arvioni)


Elokuva jonka mainoksia tuli joka tuutista ja jota ehkutettiin. Tulee tunne että tämä taitaa olla hivenen yliarvostettu

Niin herätti minussa ristiriitaisia tunteita. En tiennyt että vihaisinko vai rakastaisinko..
Tekninen toteutus pisti silmään, aiheutti negatiivisia tuntemuksia.
Erikoistehosteet olivat laimeita. Enkä ole koskaan oikein pitänyt niistä Iron Man - pätkistä joissa näkyy Robertin kasvot, esitetään että tämä olisi puvun sisällä. 
ne tuntuvat olevan niin häiritsevän erillään kaikesta. Tehosteet on vain rähjähdyksiä, pari maailmojen välistä porttia ynms..  Muutenkin vähän sellaisia jotka saavat miettimään,että mikäs tämän budjetti olikaan? eikös se ollut iso? taisi mennä iso osa budjetista näyttelijöiden palkkoihin.

Eikä tämä tietääkseni ole komedia.. Tämä on määritelty scifi/toiminta/jännitys, minä lisäisin toiminta/komedia. Sillä elokuvassa on tahatonta komiikkaa vähän liikaakin, ainakin itse huomasin nauravani monessa kohdassa esim:  kun kostajat ovat toistensa kurkuissa kiinni. 

Näyttelijät tekevät hyvää työtä. En tunne oikein the Avengers - sarjakuvaa mutta olen lukenut jonkin verran niitä. Ulkonäollisesti he vastaavat sarjis-esikuviaan erityisesti Tony Starkia alias Iron Mania näyttelevä Robert Downey jr. 
Monet hahmoista jäi häiritsevän sivuun, olisin kaivannut pientä lisäinfoa mm: Jeremy Rennerin näyttelemästä Clint Bartonista alias Hawkeye.  No pitääpä odotella että loputkin kostajat saavat omat elokuvansa.
Nyt on lähinnä Iron Manista,Thor,Kapteeni Amerikka ja Hulkista. Itse jään kaipaamaan elokuvaa Hawkeyesta ja Black Widowsta (Haukansilmä ja Musta Leski)

Jos jättää tuon teknisistä jutuista valituksen niin the Avengers on kyllä hyvää viihdettä, ja kannattaa jättää "aivot-narikkaan" sekä unohtaa kriittikko minänsä muutamaksi tunniksi pois niin the Avengers:ista pystyy nauttimaan. 

Kun katsotaan kokonaisuutta niin the Avengers on hyvä elokuva. Hyvää viihdettä, eikä kesto ole ylipitkä.
Jään odottamaan kakkos-osaa suurella mielenkiinnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti