maanantai 5. marraskuuta 2012

Skyfall - ***** (arvioni)


Skyfall on kehunsa ansainnut. Kovinkaan moni elokuva ei yllätä minua niin hyvin kuin Skyfall teki. Uskomaton.. Wau..   Skyfall on paljon parempi kuin Quantum of Solace. 
Todella uskomaton parannus, nyt bond on inhimillisempi ja ihmismäisempi, eikä muistuta enään jotain konetta.Nyt Bondiin pystyy samaistumaan, jännittämään ja pelkäämään bondin puolesta… välillä tulee tunne että tässähän voi käydä miten vain… Bond voi jopa kuolla…. lopullisesti.  

Skyfallissa on kaikki ne mitä jäin quantum of solacessa kaipaamaan, nyt on toimintaa,jännitystä no sitä perus bond kauraa. Mutta nyt on saatu mukaan tunnetta. 
Nokkelaa sanailua, ripaus tahatonta komiikkaa joka keventää tunnelmaa.  Skyfallissa on hienosti viittauksia menneisiin bond-elokuviin kuten uusi Q mainitseekin osuvasti ”odotitko rähjähtävää kynää? emme harrasta niitä enään”  Skyfall tuntuukin realistisemmalta vakoojaseikkailulta,eikä enään ammu yli ja ole niin fantasian oloinen. Kuten jo mainitsinkin pari tuttua hahmoa tekevät paluun..

Luvattuja paljastuksiakin piisaa, ne eivät olletkaan niin järisyttäviä kuin luulin. Tosin jonkun toisen mielestä M:n oikean nimen kuuleminen voi olla järisyttävä paljastus…  
Lopussa tapahtuukin traaginen käänne, joka muuttaa Skyfallin suunnan kohti vanhoja Bond-elokuvia..   Vaikea olla paljastamatta, mutta vihjaan että M vaihtuu.. 

ja sitten kovin kehuja kerännyt Javier Bardem on myöskin ylityksensä ansainnut Javierin tulkitsema Silva on todella hyytävä ja pelkoa herättävä bond-pahis, Silva vetää vertoja jopa Heath Ledgerin unohtumattomalle jokeri tulkinnalle. Kumpikin ovat loistavia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti