keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Daybreakers

Daybreakers on Spierig brothersin ohjaama vampyyri elokuva, jonka pääosissa nähdään mm: Ethan Hawke, Willem Dafoe ja Sam Neill.

Daybreakers on mielestäni toisenlainen vampyyri elokuva, verellä mässäilyä kyllä piisaa.

Lopun huikea verinen taistelu onkin varmaan pääsyy K-18 leimaan,mutta muuta hirvittävää Daybreakers ei oikein sisällä (tosin alussa tapahtuva nuoren vampyyrin ratkaisu .. saattaa olla liikaa herkille ihmisille.. Se spoilaa liikaa elokuvaa,joten en kerro ennenpää).
Ei edes seksiä tai alastomuutta (tosin ihanaa Ethan Hawkea pääsee vähän ihastelemaan ilman paitaa,muttei kovin kunnolla..) , jotka ovat usein vampyyri aiheisten elokuvien/sarjojen vakiotavaraa..
K-18 ikäraja on kyllä turhan korkea, samanlaista menoa näkee nykyään jo K-15 leffoissakin.. Tosin kukapa niistä ikärajoista nykyään piittaa? itse olen ainakin törmännyt kyseiseen välinpitämättömyyteen..

Tässä vampyyristä on tehty viruksen kaltainen tauti. Lääke onkin yllättävä, en paljasta sitä etten pilaisi elokuvaa joltain muulta joka ei ole nähnyt sitä.

Pidin itse elokuvasta. Aluksi se vaikutti tylsältä,mutta parani loppua kohden. Daybreakers ei sisällä mitään uutta ja ihmeellistä,mutta se on hyvin onnistunut ja viihdyttävä elokuva, kertomus siitä kun ihminen ei haluakkaan vampyyriksi. Vampyyrikin haluaa ihmiseksi..  Mutta kaikki vampyyreiksi muuttuneet ihmiset eivät halua lääkkeen löytyvän..


1 kommentti:

  1. Itsekin olen nähnyt tämän leffan joskus, olen melko samaa mieltä kanssasi siitä. Ihan ok, melko tavanomainen leffa vaikka yllättäviäkin osia ja uuttakin siitä löytyy. Ihan katsomisen arvoinen.

    VastaaPoista